Rajkó 70
Jubileumi koncert

Rajkó 70
Jubileumi koncert

Pesti Vigadó — Díszterem

2022. október 21., 19.30

Jegyárak
  • 4500 Ft
  • 5900 Ft
Közreműködik: Lendvay József – hegedű, Balázs János – zongora, Lisztes Jenő – cimbalom, Rajkó Zenekar, a Rajkó Művészegyüttes Tánckara
Vezényel: Wermer Gábor

A 70 éve, 1952-ben alapított Rajkó Zenekar számos díj, kitüntetés és cím büszke birtokosa, legutóbb pedig különösen értékes elismerésben részesült, amikor a roma fiatalok zenei képzését célzó speciális oktatási programja, a Rajkó-módszer bekerült a szellemi kulturális örökség megőrzését szolgáló programok és tevékenységek nemzeti nyilvántartásába. Mi sem természetesebb, mint hogy a zenekar a magyar kultúra nagykövete.
A Rajkó repertoárján a hagyományos kávéházi cigányzene mellett megtalálható az operett, a népzene és klasszikus mesterek kompozíciói, különösen ha ez utóbbiak valamilyen módon kapcsolódnak a cigányzene tradíciójához – így vált Liszt Ferenc muzsikája is e repertoár szerves és fontos részévé. A jubileumi koncerten a zongoraművész Balázs Jánossal kiegészülve Liszt nagyszabású rapszódiája, a Magyar fantázia szólal meg „Rajkó-stílusban”, Lisztes Jenő cimbalmosi virtuozitását szintén egy Liszt-darabban csodálhatjuk meg, míg Sarasate nevezetes darabja pedig a nagyszerű Lendvay József szólójával hangzik fel.

Pesti Vigadó
1051 Budapest, Vigadó tér 2.

Pesti Vigadó — Díszterem

2022. október 21., 19.30

Jegyárak
  • 4500 Ft
  • 5900 Ft

Pesti Vigadó
1051 Budapest, Vigadó tér 2.

Ajánló